Wykonanie
Tak podanego
pstrąga dostaliśmy w Zagrodzie w Zagórzu Śląskimhttp://www.zagrodazagorze.pl/Zrobiło to na mnie ogromne wrażenie :)

SKŁADNIKI:2
pstrągisól,
pieprz,
chili,
mąka2 duże
ziemniakibiały serjogurtcebula (
szczypiorek),
czosnek,
koperek,
sól pieprzszpinakfetasól,
pieprz,
czosnek
Dobrze wyszorowane
ziemniaki, chwilę podgotować. Następnie piec je w sreberku w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 20-30 minut. W misce umieścić
ser biały, pokrojoną w kosteczkę
cebulę (
szczypiorek), 1-2 łyżki
jogurtu naturalnego oraz
przyprawy. Dobrze wymieszać. Gdy już
ziemniaki się dobrze upieką, otworzyć sreberko,
ziemniaka przekroić na pół i wypełnić masą
serową.
Pstrąga oczyścić, tym razem obcięłam głowę :) Każdego
pstrąga przyprawić
solą i
pieprzem. Do środka włożyć pokrojone w plasterki
czosnek i gałązkę
koperku. Można również dołożyć plasterek
cytryny.
Rybkę oprószyć
mąką. Smażyć do zarumienienia na
oleju lub
maśle klarowanym.Oczyszczony
szpinak podsmażyć na masełku z dodatkiem
czosnku. Zamiast posolić można po prostu dodać
fetę.

Porcja dla łasucha :)

Smacznego !!!