Wykonanie
Nasze pierwsze w tym roku
szparagi i pierwsze w życiu "kaszotto" :)Czyli po prostu:
Kasza z
zielonymi szparagami i
pomidorkami koktajlowymi

SKŁADNIKI:300 g
kaszy jęczmiennejpęczek
szparagówkilka
pomidorków koktajlowychświeża
bazylia i
pietruszkasłonecznik lub
orzechy100 ml
białe wino2 łyżki
masłasól,
pieprz,
papryka słodka,
papryka chili,
tymianek,
czosnek,
oliwafetaparmezan
Do głębokiej patelni wsypać
kaszę i odrobinę
oliwy, chwilę podsmażyć. Dolać
wody tak by około 1 cm przykrywała
kaszę, posolić. Gotować około 10 minut do odparowania
wody następnie dodać
białego wina. następnie dodać pokrojone
szparagi, połówki
pomidorków. Dusić pod przykryciem kolejne 5 minut.

Doprawić
przyprawami ale pamiętać, że na koniec dodajemy
fetę. Na małej patelni podprażyć
słonecznik. Gdy już
kasza jest odpowiednio ugotowana dodać 2 łyżki
masła i podprażony
słonecznik i pokruszony
ser feta. Dokładnie wymierzyć.

Kaszotto podajemy oprószone
parmezanem i ze świeżą
bazylią :)

Smacznego !!!