ßßß Cookit - przepis na Conchiglioni z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią

Conchiglioni z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią

nazwa

Wykonanie

Przyszedł dzień remanentu w lodówce, trzeba było podojadać to i owo i powstał baaaardzo smaczniutki obiad. Efekt przeszedł moje oczekiwania.
36 muszelek
1 pojedyncza pierś kurczaka
2 pieczarki
1 cebulka
3 łodygi selera naciowego
nieduża cukinia
2 łyżki majonezu Winiary
1 łyżka keczupu Włocławek łagodny
garść startego sera salami
sól, pieprz
olej
beszamel: masło, mleko, mąka
Muszle ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś zgrillowałam na patelni grillowej. Kiedy ostygła podzieliłam ją na kawałeczki wzdłuż włókien. W rondelku rozgrzałam olej i wrzuciłam pokrojonego w drobną kostkę selera, posiekaną cebulkę, pieczarki pokrojone na kawałki i cukinię pokrojoną w kostkę, doprawiłam sola i pieprzem. Wszystko dusiło się do miękkości. Następnie dorzuciłam kurczaka oraz majonez i keczup. Wszystko dusiłam jeszcze 5 minut. Nałożyłam farsz do muszelek. Ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posypałam serem, polałam beszamelem i zapiekłam 20 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2011/10/conchiglione-z-selerem-naciowym.html