ßßß
Cookit - przepis na Drobiowe roladki z pieczarkami i boczkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Drobiowe roladki z pieczarkami i boczkiem
Składniki
Piersi z kurczaka
Pieczarki
Cebula
Olej
Sól
Pieprz
Jajko
Mąka
Masło
Boczek wędzony
Wykonanie
Tym razem proponuje połączenie
piersi z kurczaka
z
pieczarkami
i
boczkiem
. Tak podane
mięso
jest bardzo soczyste i delikatne.
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka
200 gr
pieczarek
1 średnia
cebula
olej
sól
pieprz
jajko
mąka
łyżka
masła
4 cienkie plastry
boczku wędzonego
Pieczarki
i
cebule
drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę
oleju
i wrzucić warzywa. Chwile smażyć i dodać
masło
doprawić
solą
i
pieprzem
. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Pierś przeciąć na 4 płaskie kotlety, każdy włożyć do
torebki
foliowej i cieniutko rozbić.
Mięso
oprószyć
solą
i
pieprzem
. Na każdym płacie
mięsa
rozłożyć po plastrze
boczku
i ostudzone
pieczarki
. Zwinąć roladki.
Mięso
obtoczyć w
jajku
i
mące pszennej
. Smażyć na rozgrzanym
oleju
, na wolnym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut.
Źródło:
http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2013/10/drobiowe-roladki-z-pieczarkami-i.html
Przepisy powiązane
ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI
ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI
ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI
ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI
ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI
Składniki powiązane (0)