ßßß Cookit - przepis na Drobiowe roladki z pieczarkami i boczkiem

Drobiowe roladki z pieczarkami i boczkiem

nazwa

Wykonanie

Tym razem proponuje połączenie piersi z kurczaka z pieczarkami i boczkiem. Tak podane mięso jest bardzo soczyste i delikatne.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
200 gr pieczarek
1 średnia cebula
olej
sól
pieprz
jajko
mąka
łyżka masła
4 cienkie plastry boczku wędzonego
Pieczarki i cebule drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić warzywa. Chwile smażyć i dodać masło doprawić solą i pieprzem. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Pierś przeciąć na 4 płaskie kotlety, każdy włożyć do torebki foliowej i cieniutko rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozłożyć po plastrze boczku i ostudzone pieczarki. Zwinąć roladki. Mięso obtoczyć w jajku i mące pszennej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2013/10/drobiowe-roladki-z-pieczarkami-i.html