Wykonanie

W ostatnim
poście sos powstał nie bez powodu. Do jego zrobienia sprowokowała mnie ta
sałatka.
Krewetki i chrupiące warzywa to dla mnie uczta.Wpis powstał chyba na przekór zasypywania świątecznymi gadżetami wszystkich witryn. Jak widzę te świąteczne przygotowania, to tęsknię za latem. I chociaż takim kolorowym talerzem
mogę się tam przenieść.Oczywiście świąteczne smakołyki będą, ale za chwilkę:-)

Składniki (na 1 porcję):10-12 sztuk
krewetek królewskich,mieszanka
sałat ( u mnie
rukola i
szpinak baby),kawałek
czerwonej kapusty,pół
papryki.kilka
pomidorków koktajlowych,pół
cebuli,1 łyżka
oliwy (może być
masło)1 ząbek
czosnku,odrobina
płatków chilli,
sól,sos tysiąca wysp (tu przepis).Przygotowanie:
Krewetki oczyścić, pozbawić je ogonków. Podsmażyć na
oliwie z
czosnkiem i
chilli. Posolić. W tym czasie rozłożyć
sałatę na talerz, poszatkować
kapustę, rozsypać na sałacie.
Pomidorki pokroić na pół,
cebulę w piórka, a
paprykę w paski. Również rozrzucić na sałacie, dodać
krewetki i wszystko polać sosem.Smacznego!