ßßß
W ostatnim poście sos powstał nie bez powodu. Do jego zrobienia sprowokowała mnie ta sałatka. Krewetki i chrupiące warzywa to dla mnie uczta.Wpis powstał chyba na przekór zasypywania świątecznymi gadżetami wszystkich witryn. Jak widzę te świąteczne przygotowania, to tęsknię za latem. I chociaż takim kolorowym talerzem mogę się tam przenieść.Oczywiście świąteczne smakołyki będą, ale za chwilkę:-)
Składniki (na 1 porcję):10-12 sztuk krewetek królewskich,mieszanka sałat ( u mnie rukola i szpinak baby),kawałek czerwonej kapusty,pół papryki.kilka pomidorków koktajlowych,pół cebuli,1 łyżka oliwy (może być masło)1 ząbek czosnku,odrobina płatków chilli,sól,sos tysiąca wysp (tu przepis).Przygotowanie:Krewetki oczyścić, pozbawić je ogonków. Podsmażyć na oliwie z czosnkiem i chilli. Posolić. W tym czasie rozłożyć sałatę na talerz, poszatkować kapustę, rozsypać na sałacie. Pomidorki pokroić na pół, cebulę w piórka, a paprykę w paski. Również rozrzucić na sałacie, dodać krewetki i wszystko polać sosem.Smacznego!