ßßß
SKŁADNIKI: na 2 porcje:przegrzebki ok 10 sztkrewetki duże ok 10 sztser brie 100 gpomidorki koktajlowe 8 sztmix sałat 2 garścieocet balsamiczny 1 łyżkaoliwa z oliwek 1 łyżkadobre masło 1 łyżkapapryka mielona słodka 1 szczyptaczosnek 1 ząbeksól pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Na mniejszej patelni rozpuścić łyżkę masła, przełożyć oczyszczone i osuszone krewetki, posypać szczyptą papryki mielonej słodkiej , dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (mały), wymieszać i podsmażyć. Na osobnej patelni rozpuścić łyżkę dobrego słonego masła, smażyć przegrzebki z obu stron na złoty kolor. Pod koniec posypać odrobiną soli i pieprzu. Na talerzu ułożyć sałatę, następnie owoce morza, pokrojony w kawałki ser brie i pomidorki koktajlowe. Oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym , polać delikatnie sałatkę. Smacznego :)