Wykonanie
Ten przepis wpadł mi w oko rok temu. Zrobiłam tę
paprykę na ciepło, jako dodatek do
wędliny i śpieszę podać przepis dalej, bo jest tego warty. Sugerując się wskazówkami w orginale, przygotowałam go według proporcji, które podaję poniżej. Ja lubię smaki zdecydowane, dlatego nie żałowałam
octu ale lepiej jest dawkować go ostrożnie, po łyżce, kosztując za każdym razem. Zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu, zwłaszcza teraz kiedy
papryka jest tania.
ŹródłoSkładniki:3
papryki3/4 szklanki
oliwy4 łyżki
octu balsamicznegosól,
pieprzPapryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w podłużne plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlać
oliwę, dodać paski
papryki oraz
czosnek i smażyć razem, aż
papryka zmięknie. Przyprawić
solą i
pieprzem. Dolać
ocet balsamiczny, wymieszać i jeszcze smażyć kilka sekund.
Paprykę można podawać od razu, na ciepło ale zimna też jest bardzo dobra.Smacznego:)