Wykonanie
Znalazłam idealny przepis na przekąskę do
piwa (przygotowuję się już do Euro2012;), najlepiej ją podać jeszcze ciepłą. Niestety jej jedyną wadą jest to, że szybko znika. Przepis zaczerpnięty z książki Małgorzaty Caprari "Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujących".
Dziękuję Wilczycy-Adze za zaproszenie do zabawy;) Jeżeli któraś z Was chce odpowiedzieć na te pytania - zapraszam;)1. Czy uważasz, że odżywiasz się zdrowo?Zwracam uwagę na to co jem, ale nie mam na tym punkcie obsesji;)2. Czy zwracasz uwagę na skład produktów spożywczych? Jeśli tak, to jakich składników unikasz?Czytam etykiety, staram się nie kupować np. soków/dżemów z dużą zawartością
cukru, przypraw z dwutlenkiem siarki itd...3. Jesz dużo
owoców i warzyw?W okresie wiosenno-jesiennym tak, gorzej w zimie.4. Czy kiedykolwiek się odchudzałaś? Na jakiej diecie? Zamierzasz odchudzać się w przyszłości?Raz zmusiła mnie choroba, byłam na diecie
marchewkowo-ryżowej, koszmar! Nigdy więcej! Poza tym nie wierzę w diety, nic nie zastąpi codziennej
dawki ruchu;)5.Czy czujesz się dobrze w swoim ciele?Oczywiście;)6. Jaka jest Twoja ulubiona potrwa?Spaghetti;)7. Czy lubisz gotować?Uwielbiam;) Choć jeszcze kilka lat temu dzieliły mnie od garnków lata świetlne:)8. Co chciałabyś wyeliminować z diety, a co do niej wprowadzić i dlaczego?Powinnam więcej pić płynów.9. Czego nie możesz przełknąć, a co mogłabyś jeść cały czas?Omijam szerokim łukiem
koperek i
kminek, za to uwielbiam
czereśnie,
arbuzy i
pomidory:)10. Ile posiłków jesz dziennie?Ok. 5.11.Wypijasz odpowiednią ilość wody? (min. 8 szkl. dziennie)Nie i muszę to zmienić.
A teraz czas na szatańską przystawkę;)
Składniki:30 dag
migdałówOliwa z oliwekSól,
pieprz lub
paprykaMigdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, następnie obieramy je ze skórki, osuszamy.Podsmażamy na
oliwie, odsączamy z tłuszczu, posypujemy
solą i papryką/pieprzem.Smacznego!