ßßß
Ciepła i szybka w przyrządzaniu bruschetta idealna na śniadanie. Prosta w wykonaniu, dodatki każdy może zmieniać wedle własnych smaków.Składniki:bagietka lub kilka kromek chlebawędlinaser żółty lub masło czosnkowe do posmarowania kromek lub masło posypane słodką paprykąPrzybranie:sałata podarta na kawałkiparę plasterków pomidorakawałek papryki pociętej w paskipapryczka chili pokrojona w krążkicebula pokrojona w półksiężycesól, papryka słodka lub papryka ostra do smakuoliwa z oliwekPiekarnik nagrzać do 200 ° C. Kromki chleba podpiec na ruszcie przez 5 min. (W przypadku bagietki pominęłam ten krok - bagietkę przekroiłam na pół i posmarowałam masłem...) Wyciągnąć z piekarnika chwilę przestudzić, posmarować masłem, położyć wędlinę i plastry sera. Włożyć do piekarnika i zapiekać 5 min.Wyciągnąć i przybrać sałatą, plasterkami pomidora, paskami papryki, papryczką chili, cebulą. Całość posolić i posypać słodką lub ostrą papryka do smaku. Przybrać pietruszką i skropić oliwą z oliwek.