Wykonanie
            6 lipca 2013

KARCZEK Z AMERYKISkładniki (5 porcji):karczek1 kg karczku4 ząbki 
czosnku1 łyżka 
papryki słodkiej1 łyżka 
pieprzu mielonego1 łyżka 
solibagietki czosnkowe4 krótkie 
bagietki50 g 
masła7 ząbków 
czosnkusól, 
pieprz do smaku
sałatka4 
pomidory1 
papryka czerwona1 
cebulałyżka 
oliwy czosnkowej
sól, 
pieprz do smakuKarczek kroimy w płaty. Posypujemy go 
przyprawami z każdej strony. Dodajemy ząbki 
czosnku pokrojone w plasterki. Owijamy 
mięsko (każdy płat osobno) najpierw papierem do pieczenia, a następnie folią aluminiową. Grillujemy je ok. 1,5 godziny, aż 
mięso będzie miękkie.
Bagietki nacinamy pod kątem w kilku miejscach. W szczeliny wciskamy 
masło wymieszane z przeciśniętym przez praskę 
czosnkiem, 
solą i 
pieprzem. Układamy 
bułki na aluminiowej tacce, owijamy je szczelnie folią aluminiową i grillujemy 10-15 minut.
Pomidory i 
paprykę kroimy w kostkę, a 
cebulkę w piórka. Doprawiamy warzywa 
solą, 
pieprzem i polewamy je 
oliwą czosnkową.Karczek serwujemy z 
bagietką, 
sałatką oraz 
kukurydzą gotowaną .


Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.