Wykonanie
Kolejna propozycja z bloga, którego ostatnio często odwiedzam :) Szczerze mówiąc myślałam, że bardziej mnie zaskoczy smakiem. Jest pyszna, jest pożywna, dobrze wygląda. Ogólnie polecam - na pewno jeszcze kiedyś zrobię :)
Potrzebujemy (2 porcje):
- 2 garści mixu
sałat,
-
ogórek,
-
pomidor,
- pół
papryki czerwonej,
- 1 mała
cebulka,
-
bagietka,
- 2 ząbki
czosnku,
-
oliwa z oliwek,
- 2
jajka,
-
zioła prowansalskie,
-
sól,
pieprz.
Czosnek przeciskamy przez praskę do małego kubeczka, dodajemy
zioła prowansalskie i
oliwę z oliwek. Mieszamy.
Sałatę i warzywa myjemy.
Sałatę oprószamy
solą i układamy na talerzu. Pozostałe warzywa kroimy i rozkładamy na sałacie.
Najpierw przygotowujemy grzanki.
Bagietkę kroimy i każdą kromkę polewamy przygotowaną
oliwą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 190st. przez 6min.
W międzyczasie na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu przygotowujemy
jajka sadzone. Gotowe
jajko kładziemy na rozłożonych warzywach.
Oprószamy
solą i
pieprzem.