Wykonanie
Pomału wracam w łaski zup. A korzystając z sezonowych
pomidorów powstał smakowity krem.Składniki-1 kg dojrzałych
pomidorów-1 duża
cebula-4 ząbki
czosnku-kostka rosołu drobiowego-
sól,
pieprz,
słodka papryka-
natka pietruszki-2-3 dag
masła osełkowegoPrzygotowanieDokładnie umyć
pomidory i pokroić na mniejsze kawałki (jeśli mają bardzo grubą skórkę, można wcześniej lekko je sparzyć i obrać). Obrać
cebulę i
czosnek i pokroić w kostkę. W garnku podgrzać
oliwę, włożyć warzywa. Dodać
masło i
przyprawy. Rosół drobiowy rozpuścić w wodzie i dodać do garnka. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż wyparuje większość płynów. Delikatnie zmiksować blenderem. Na talerzu ozdobić
natką pietruszki.
Smacznego ;-)