Wykonanie
            Pomału wracam w łaski zup. A korzystając z sezonowych 
pomidorów powstał smakowity krem.Składniki-1 kg dojrzałych 
pomidorów-1 duża 
cebula-4 ząbki 
czosnku-kostka rosołu drobiowego-
sól, 
pieprz, 
słodka papryka-
natka pietruszki-2-3 dag 
masła osełkowegoPrzygotowanieDokładnie umyć 
pomidory i pokroić na mniejsze kawałki (jeśli mają bardzo grubą skórkę, można wcześniej lekko je sparzyć i obrać). Obrać 
cebulę i 
czosnek i pokroić w kostkę. W garnku podgrzać 
oliwę, włożyć warzywa. Dodać 
masło i 
przyprawy. Rosół drobiowy rozpuścić w wodzie i dodać do garnka. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż wyparuje większość płynów. Delikatnie zmiksować blenderem. Na talerzu ozdobić 
natką pietruszki.

Smacznego ;-)