Wykonanie

W ramach akcji na FB "Blogerzy słodzą
kasze" i na blogu
Ziołowy zakątek postanowiłam dołączyć zdrowym deserem, który również może być propozycją
śniadaniową.Coraz częściej sięgam po
kaszę jaglaną i również Was zachęcam. Można z niej wyczarować cuda:-)

W tym tygodniu będzie się działo w blogosferze kulinarnej -
kasze rządzą:-))Składniki dla 4 osób:6 łyżek
kaszy jaglanej,3 łyżki
amarantusa,1 łyżka
masła,2 szklanki
wody,odrobina
soli,2 łyżeczki
miodu,2 - 3 łyżki
jogurtu naturalnego,40 dkg
truskawek,1
banan,ewentualnie
cukier do posłodzenia musu,listki
mięty do ozdoby.Przygotowanie:Po zagotowaniu posolonej
wody wsypać wypłukaną
kaszę i
amarantus, dodać
masło. Wymieszać i na minimalnym ogniu gotować ok 25-30 min. Odstawić do ostygnięcia. W melakserze zmiksować
kaszę z
jogurtem i
miodem. Nakładać do szklaneczek do 2/3 objętości. Następnie zmiksować
truskawki z
bananem, dosłodzić (niekoniecznie). Oczywiście można zmiksować same
truskawki. Wyłożyć mus na
kaszę. Schłodzić przed podaniem w lodówce.A tutaj są inne moje propozycje słodkie z
kaszą jaglaną: deser
czekoladowy,
kasza jaglana cytrusowa,
kasza z
jabłkiem .

/ autorką banerka jest Iwonka Świerczyńska z bloga ' bloGotowania z pasją '/