ßßß
Składniki na 2 porcje:1 szklanka kaszy jaglanej0,5 l wrzącej wody1 łyżka masła lub oleju kokosowegodowolna ilość jagód u mnie około 3/4 kubeczkaszczypta solidowolne słodzidło ja dałam łyżeczkę miodujogurt naturalny, jagody i listki mięty do podaniaNa patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wsypujemy kaszę jaglaną. Przez chwilę prażymy, kasza zaczyna wtedy ładnie pachnieć. Tak podprażoną kaszę zalewamy wrzącą wodą, dodajemy sól i gotujemy pod przykryciem około 18 minut, mieszając od czasu do czasu.W połowie gotowania dodajemy część jagód i miód, przykrywamy i czekamy aż kasza się ugotuje. Pod koniec gotowania mieszamy.Gotową kaszę przekładamy do miseczek, polewamy jogurtem naturalnym, posypujemy resztą jagód i dekorujemy listami mięty.
Smacznego...