Wykonanie
Ryż ,
makaron,
kaszka manna z
truskawkami.....................któż z nas tego nie zna?Teraz przyszła kolej aby sprawdzić jak smakuje
kasza jaglana z tymi
owocami.

Przyznam, że przygotowałam to proste danie po raz pierwszy.Od czasu , kiedy polubiłam
kaszę jaglaną i na dobre wprowadziłam ją do mojego jadłospisu próbuję różnych kombinacji
smakowych i stwierdzam, że smakuje mi w każdym zestawieniu , zarówno na słono jak i na słodko.Kolejny raz potwierdzam również to ,że dania proste są najlepsze pod każdym względem.........

Składniki:1 szklanka
kaszy jaglanejok. 2,5 szklanki
wodyszczypta
soli /do smaku/300 g
truskawek2 łyżeczki
cukru z
waniliąoraz gęsty
jogurt naturalny posłodzony
miodemWykonanie:Ziarenka
kaszy jaglanej dobrze wypłukać.
Wodę zagotować, dodać szczyptę
soli i wsypać
kaszę.Gotować / na małym ogniu/ pod przykryciem ok.20 min. /nie mieszać w trakcie gotowania /, aż całość płynu zostanie wchłonięta przez
kaszkę.Odstawić z ognia i trzymać w ciepłym miejscu jeszcze przez kilkanaście minut.W międzyczasie
truskawki zmiksować z
cukrem waniliowym na jednolity mus.
Jogurt wymieszać z
miodem.Gotową , letnią
kaszkę przełożyć na talerze.