ßßß

Ten makaron, a raczej sos krewetkowy do niego w połączeniu z halibutem daje niezwykłe doznania smakowe. Spróbujcie, a nie pożałujecie!Dodaję to danie do konkursu dla blogerów pt.:" Makaronowe inspiracje Lubelli"
Składniki (3-4 porcje):250 g makaronu Lubelli Farfalle (Kokardki),4 porcje fileta z halibuta,0, 5 kg krewetek koktajlowych,pół cebuli,1 por,1 szkl. bulionu warzywnego,koperek,sok z cytryny,1-2 łyżki śmietany 18%tł.,1 łyżka masła,olej rzepakowy,sól, pieprz.Przygotowanie:Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła dodać posiekaną cebulę i pora, podsmażyć do momentu aż zmiękną warzywa. Zalać bulionem, chwilę poddusić do odparowania płynu, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać śmietanę. Na koniec wrzucić krewetki i koperek.Halibuta przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i wstawić do nagrzanego piekarnika, chwilę zapiekać. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.Makron wymieszać z sosem krewetkowym, ułożyć na wierzchu zapieczoną rybę.