ßßß
Ta potrawa to moje spojrzenie na garnek chłopa. Jest tu wszystko co zagwarantuje, że potrawa będzie dobra i sycąca.
SKŁADNIKI:2 cebule1 czerwona papryka1 żółta papryka1 zielona papryka6 średnich ziemniaków1 cukinia100 g suszonych grzybówkoncentrat pomidorowymajeraneksól, pieprzoreganozioła prowansalskiepapryka ostra1/3 szklanki ryżu1/3 szklanki kaszy gryczanej3 kiełbasynatka pietruszki4 parówki cienkie
Na patelni zarumienić pokrojoną w piórka i wraz z olejem wlać do garnka. Dodać pokrojone w kostki papryki, ziemniaki i cukinię. Grzyby zamoczyć na kilka minut we wrzątku. Warzywa przyprawić majerankiem, oregano, papryką ostrą, solą i pieprzem. Zalać wodą, tak by przykryła warzywa i zagotować, aż warzywa będą miękkie. W między czasie dodać posiekane grzyby wraz z wywarem oraz kaszę i ryż. Gotować do miękkości reszty składników. Na koniec dodać pokrojoną kiełbasę i parówki oraz pietruszkę. Można do smaku na koniec dodać 1-2 łyżeczki koncentratu.