Wykonanie
Przez dobrych kilkanaście dni mnie z
Wami nie było, ale natychmiast się poprawiam:)Wszystkim bardzo dziękuję za miłe opinie i cenne komentarze dodane w tym czasie.Dziś oddaje w Wasze ręce danie jednogarnkowe z młodymi
ziemniakami,
papryką,
cukinią i
kurczakiem.N ie wymaga dużo czasu, ale znika w mgnieniu oka. Dzięki wyjątkowemu smaku
młodych warzyw i pięknym kolorom moja rodzina przepada za tym daniem.
SKŁADNIKI:2
filety z piersi kurczaka2
czerwone papryki1
żółta papryka1
młoda cebula3
pomidory6 średnich
młodych ziemniaków1
cukinia3 średnie marchwie
majeranekzioła prowansalskielubczykkoncentrat pomidorowyczerwona paprykasól,
pieprzMięso oczyścić, umyć i pokroić w większą kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju doprawiając
solą i
pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka i dodać do
mięsa. Smażyć przez kilka minut. W
między czasie pokroić w paski
paprykę, zaś
ziemniaki i
cukinię, umyć, przekroić na pół i pokroić w talarki. Dodać do
mięsa i
cebuli wraz z obraną i pokrojoną w talarki marchwią. Zalać
wodą do 3/4 warzyw w garnku. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodać sparzone, obrane i pokrojone
pomidory oraz
przyprawy i gotować jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Dodać 2-3 łyżeczki koncentratu dla smaku. Podawać z
pieczywem.