ßßß
1 spora makrela lub 2 filety rybne ugotowane na parze1 spora ugotowana marchew3 jaja ugotowane na twardopęczek szczypiorunieduży ząbek lub szczypta sproszkowanego czosnkuniewielka ilość świeżych ziół - bazylia, tymianek lub szczypta suszonych1-2 łyżeczki musztardy1-2 łyżki oleju dobrej jakości tłoczonego na zimno (u mnie olej lniany)sól, pieprz do smaku (jeśli danie dla dzieci lub starszych osób, pieprz lepiej pominąć)Przygotowanieprzygotowanie na filmie
1. Usuwam z makreli szkielet, drobne ości i skórę.2. Wszystkie składniki miksuję blenderem z połową posiekanego szczypiorku i doprawiam. Pozostałym szczypiorkiem posypuję pastę po wierzchu. Ułożyłam też trochę marchewki gotowanej, pokrojonej w kostkę. Jeśli pasta zostaje na drugi dzień, przechowuję ją w zakręconym słoiku w lodówce.Pozdrawiam serdecznie Weronika