ßßß
5-6 kromek chleba3 jajaokoło 250 gram twarogu1 szklanka jogurtu naturalnegookoło 20 dag pieczarekpół szklanki płatków owsianych1 por lub cebula1-2 ząbki czosnkusól, pieprz, ulubione zioła1-2 łyzki oleju do smażeniaPrzygotowaniePrzepis na filmie1. Przygotowałam zapiekankę na formę o średnicy 28 cm. Formę smaruję cienko olejem. Płatki zalewam wrzącą wodą, żeby zmiękły.2. Umytego, posiekanego i posolonego pora podsmażam na oleju. Jak nieco zmięknie, dodaję zioła, pieczarki a na końcu rozdrobniony czosnek. Podsmażam wszystko maksymalnie 2 minuty.3. Wykładam formę chlebem. Można wykorzystać starsze pieczywo.4. W misie mieszam jaja, jogurt, namoczone płatki owsiane, szczyptę soli, ziół i pieprzu.

