ßßß
Risotto, które było kompletną improwizacją. Idealne jako szybki obiad o niebanalnym i niecodziennym smaku. Delikatnie pomidorowe, o aromacie cebulki. Warzywa oraz mięso zestawione z mango tworzą bardzo ciekawe połączenie smakowe. Gorąco polecam!Składniki:dowolny ryżząbek czosnku2 łyżeczki przecieru pomidorowegosos sojowyolej kokosowy1 kiełbasa ( u mnie czosnkowa)1 mała puszka fasolki czerwonej1 mała puszka kukuydzy,1/2 mango,1 cebula,świeża bazylia,1/3 czerwonej papryki,pieprz,słodka papryka w proszku,Wykonanie:Ryż ugotować, odcedzić. Cebulkę pokroić i podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju kokosowego. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną kiełbasę.Gdy składniki delikatnie się podsmażą dołączyć kukurydzę, następnie na patelnię wsypać ryż i fasolkę.Doprawić wszystko koncentratem, przyprawami, papryką, sosem sojowym oraz pieprzem.Pod koniec do risotta dodać pokrojone w drobną kostkę mango.Podawać udekorowane świeżą bazylią.Smacznego!


