Wykonanie
Home »
czerwona fasola » dania
mięsne »
fasola »
kiełbasa »
kiełbaska » kolacja »
kukurydza »
mango »
mięso » obiad » risotto »
ryż » słone » wytrawne » Risotto z
kiełbasą i
mangoczwartek, 3 lipca 2014

Risotto, które było kompletną improwizacją. Idealne jako szybki obiad o niebanalnym i niecodziennym smaku. Delikatnie
pomidorowe, o aromacie
cebulki. Warzywa oraz
mięso zestawione z
mango tworzą bardzo ciekawe połączenie smakowe. Gorąco polecam!Składniki:dowolny
ryżząbek
czosnku2 łyżeczki
przecieru pomidorowegosos sojowyolej kokosowy1
kiełbasa ( u mnie czosnkowa)1 mała puszka
fasolki czerwonej1 mała puszka
kukuydzy,1/2
mango,1
cebula,świeża
bazylia,1/3
czerwonej papryki,
pieprz,
słodka papryka w proszku,Wykonanie:
Ryż ugotować, odcedzić.
Cebulkę pokroić i podsmażyć na 2-3 łyżkach
oleju kokosowego. Dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną
kiełbasę.Gdy składniki delikatnie się podsmażą dołączyć
kukurydzę, następnie na patelnię wsypać
ryż i
fasolkę.Doprawić wszystko koncentratem,
przyprawami,
papryką,
sosem sojowym oraz
pieprzem.Pod koniec do risotta dodać pokrojone w drobną kostkę
mango.Podawać udekorowane świeżą
bazylią.Smacznego!



