ßßß
1 papryka zółta1 papryka czerwona1 papryka biała1 papryka zielona2 średnie cebule1 mała cukinia1 mały bakłażan3 sparzone pomidory bez skórki2 listki laurowe4 ziela angielskiekilka ziaren pieprzuposiekana kolendraposiekana bazyliamała papryczka chiliodrobina soli do smakuZ daniem tym nie ma wiele pracy. Wszystkie warzywa należy omyć obrać i w razie potrzeby pozbawić pestek. Jeśli macie młodą niewielką cukinię nie musicie tego robić. Wszystkie warzywa kroimy na dość duże kawałki i zalewamy wodą tak aby były tylko nakryte. Dodajemy ziele,listek i pierz zagotowujemy i na małym ogniu dusimy ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy posiekana kolendrę i posiekane chilli.Gotujemy jeszcze ok 10-12 minut. Warzywa powinny zachować swój kształt , nie chcemy, aby ugotowały nam się na paćkę ;-) Pod koniec doprawiamy odrobiną soli. Wcinamy do woli ;-)
