Dziś jedno z moich ulubionych ciast, które znika w szybkim tempie jeszcze przed włożeniem do piekarnikaSkładniki5 jajek2 szkl mąki1 szkl cukru1 margaryna2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao2 łyżki mleka2 gruszki1 kwaśne jabłkokilka śliwekSposób przygotowaniaKrok 1Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku, następnie mąkę i proszek do pieczenia. Podzielić masę na 2 części. Do jednej dodać 2 łyżki mleka i 2 łyżki kakao.Krok 2Najpierw wykładać na blachę jasne ciasto, później ciemne. Powtykać owoce równomiernie.Krok 3Piec 45 - 60 min.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Fale dunaju, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyCiasto czekoladowe z gruszką i śliwkąOczy carycyCiasto czekoladowo – rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursoweCiasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga – danie konkursoweJabłecznik z żurawiną