Wykonanie
To ciasto jest zupełnie inne, niż się spodziewałam. Jest wilgotne i wyjątkowo
czekoladowe. Przepyszne.
Gruszki dają trochę lekkości. Następnym razem dam ich więcej, bo bardzo pasują.Przepis zaczerpnęłam ze strony Moje ciasto .
Składniki:- 400 g
mąki,- 3 łyżeczki
proszku do pieczenia,- 4 łyżki
kakao,- 250 g
margaryny,- 200 g
cukru,- 140 ml
mleka (dałam więcej niż w oryginale),- 4
jaja,- 4-5
gruszek.Sposób wykonania:
Mąkę mieszamy z
proszkiem do pieczenia i
kakao.Osobno ucieramy
cukier z
jajkami i
miękką margaryną. Następnie stopniowo dodajemy
mąkę na zmianę z
mlekiem. Ciasto będzie dość gęste. Dobrze wymieszaną masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (20 x 30 cm). Na wierzch układamy kawałki obranej i pokrojonej
gruszki.Ciasto pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C.Smacznego!