ßßß
 
            
         Składniki:- 400 g mąki,- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,- 4 łyżki kakao,- 250 g margaryny,- 200 g cukru,- 140 ml mleka (dałam więcej niż w oryginale),- 4 jaja,- 4-5 gruszek.Sposób wykonania:Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Osobno ucieramy cukier z jajkami i miękką margaryną. Następnie stopniowo dodajemy mąkę na zmianę z mlekiem. Ciasto będzie dość gęste. Dobrze wymieszaną masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (20 x 30 cm). Na wierzch układamy kawałki obranej i pokrojonej gruszki.Ciasto pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C.Smacznego!
Składniki:- 400 g mąki,- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,- 4 łyżki kakao,- 250 g margaryny,- 200 g cukru,- 140 ml mleka (dałam więcej niż w oryginale),- 4 jaja,- 4-5 gruszek.Sposób wykonania:Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Osobno ucieramy cukier z jajkami i miękką margaryną. Następnie stopniowo dodajemy mąkę na zmianę z mlekiem. Ciasto będzie dość gęste. Dobrze wymieszaną masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (20 x 30 cm). Na wierzch układamy kawałki obranej i pokrojonej gruszki.Ciasto pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C.Smacznego!