ßßß
Cookit - przepis na Flaczki z boczniaka i kurczaka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Flaczki z boczniaka i kurczaka
Składniki
Marchew
Pietruszka
Cebula
Majeranek
Oregano
Pieprz
Zioła
Sól
Mąka
Natka pietruszki
Liść laurowy
Ziele angielskie
Wykonanie
250 g boczniaka1 udko2
marchewki
1
pietruszka
1
cebula
1 łyżeczka
majeranku
1 łyżeczka
oregano
1 łyżeczka
pieprzu
ziołowego
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia1 łyżka
mąki
natka pietruszki
listek laurowy
ziele angielskie
Udko ugotować z dodatkiem
listka laurowego
i
ziela angielskiego
, wyjąć i wystudzić.
Marchewkę
,
pietruszkę
,
cebulę
i boczniaka pokroić w paseczki.Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa z
grzybami
.Do rosołu dolać
wody
, przełożyć podsmażone warzywa i
grzyby
oraz oddzielone i rozdrobnione
mięso
z udka. Dodać
przyprawy
i gotować ok 30 min.Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać
mąkę
i przygotować zasmażkę.Doprawić flaczki zasmażką i
solą
do smaku. Posypać
natką pietruszki
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/02/flaczki-z-boczniaka-i-kurczaka.html
Przepisy powiązane
Flaczki wieprzowe
Serca wieprzowe w potrawce
Knedle z kurczakiem
Zupa z kurczaka a la flaki . Flaki drobiowe .
Ozorki z warzywami w sosie własnym z kluskami śląskimi
Składniki powiązane (0)