ßßß
250 g boczniaka1 udko2 marchewki1 pietruszka1 cebula1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka oregano1 łyżeczka pieprzu ziołowegosólpieprztłuszcz do smażenia1 łyżka mąkinatka pietruszkilistek laurowyziele angielskieUdko ugotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego, wyjąć i wystudzić.Marchewkę, pietruszkę, cebulę i boczniaka pokroić w paseczki.Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa z grzybami.Do rosołu dolać wody, przełożyć podsmażone warzywa i grzyby oraz oddzielone i rozdrobnione mięso z udka. Dodać przyprawy i gotować ok 30 min.Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mąkę i przygotować zasmażkę.Doprawić flaczki zasmażką i solą do smaku. Posypać natką pietruszki.
