ßßß
 
            
         1 kg flaczków mrożonych1 udko drobiowe1-2 marchewkipietruszkacebulasólpieprzmajeranekziele angielskielistek laurowy2 łyżki mąki1 łyżka smalcunatka pietruszkiFlaczki obgotować przed użyciem. ok 5-10 minut.Udko i warzywa ugotować z dodatkiem ziela i listka laurowego, i wyjąć z rosołu.wrzucić flaki doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać majeranek.gotować na wolnym ogniu ok 1 godzinę..pokroić mięso drobiowe i warzywa, dodać do flaczków.Pogotować jeszcze ok 15 minut.Pod koniec z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i dodać do flaczków. na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki
1 kg flaczków mrożonych1 udko drobiowe1-2 marchewkipietruszkacebulasólpieprzmajeranekziele angielskielistek laurowy2 łyżki mąki1 łyżka smalcunatka pietruszkiFlaczki obgotować przed użyciem. ok 5-10 minut.Udko i warzywa ugotować z dodatkiem ziela i listka laurowego, i wyjąć z rosołu.wrzucić flaki doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać majeranek.gotować na wolnym ogniu ok 1 godzinę..pokroić mięso drobiowe i warzywa, dodać do flaczków.Pogotować jeszcze ok 15 minut.Pod koniec z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i dodać do flaczków. na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki