ßßß
Cookit - przepis na Flaczki wieprzowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Flaczki wieprzowe
Składniki
Marchew
Pietruszka
Cebula
Sól
Pieprz
Majeranek
Ziele angielskie
Liść laurowy
Mąka
Smalec
Natka pietruszki
Wykonanie
1 kg flaczków mrożonych1 udko drobiowe1-2
marchewki
pietruszka
cebula
sól
pieprz
majeranek
ziele angielskie
listek laurowy
2 łyżki
mąki
1 łyżka
smalcu
natka pietruszki
Flaczki obgotować przed użyciem. ok 5-10 minut.Udko i warzywa ugotować z dodatkiem ziela i
listka laurowego
, i wyjąć z rosołu.wrzucić flaki doprawić do smaku
solą
,
pieprzem
, dodać
majeranek
.gotować na wolnym ogniu ok 1 godzinę..pokroić
mięso
drobiowe i warzywa, dodać do flaczków.Pogotować jeszcze ok 15 minut.Pod koniec z tłuszczu i
mąki
zrobić zasmażkę i dodać do flaczków. na koniec dodać posiekaną
natkę pietruszki
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/flaczki-wieprzowe.html
Przepisy powiązane
Flaczki z boczniaka i kurczaka
Ozorki z warzywami w sosie własnym z kluskami śląskimi
Rosół z perliczki
Szybka zupa na gwoździu: cebulowo - marchewkowa
Wigilijna grochówka wegetariańska z suszonymi śliwkami
Składniki powiązane (0)