ßßß
ciasto1 szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki gryczanej120 g masła1 jajkoszczypta soliszczypta pieprzu1 łyżeczka cukru1 łyżeczka śmietanymasa serowa;200 g sera białego
0,5 szkl mleka1 jajkosólpieprzpół małej cebuli150 g pieczarek1 porkawałek papryczki chiliodrobina sera do posypaniaoreganoPieczarki i pora posiekać, (pozostawić trochę ładnych plasterków pora i pieczarek) Na łyżce oleju przysmażyć pieczarki z porem aż odparują i odrobinę się przyrumienią. Wystudzić.Ser z mlekiem , jajkiem i cebulą zmiksować przy pomocy blendera, doprawić do smakuCiasto zagnieść dość twarde , wylepić formę do tarty (ja użyłam silikonową) Podpiec ok 10 min.Na ciasto wyłożyć równomiernie przysmażone pieczarki, polać zmiksowanym serem.Na wierzchu ułożyć plasterki pieczarek, pory, odrobinę papryczki chili i posypać serem oraz oreganoZapiekać w temp 150 st ok 20 min.


