ßßß
200 ml suchej kaszy jaglanej1 papryka2 puszki łososia w oleju Graal2 pomidoryćwierć cebulićwierć pęczka szczypiorku2 łyżki usiekanej rzeżuchy ogrodowej2 łyżki oliwysólpieprz ziołowyszczypta cukru1 łyżeczka octu winnegoKaszę ugotować w 400 ml osolonej wody, odstawić na ok pół godziny pod przykryciem.Następnie odkryć, zamieszać i wystudzić, Łososia osączyć z oleju, paprykę , pomidory i cebulę posiekać drobniutko. Dodać posiekaną zieloną rzeżuchę i szczypiorek. Oliwę wymieszać z octem, solą i pieprzem, doprawić sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem.


Dostałam do testowania rybki w puszkach.Tym razem postanowiłam przygotować Łososia z kazą jaglaną, do tego papryka zieleninka i znakomita sałatka wyszła. Łosoś w oleju doskonale nadaje się do takich dań .http://www.graal.pl/?page_id=63