ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg w galarecie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg w galarecie
Składniki
Pstrąg
Marchew
Pietruszka
Pory
Cebula
Sól
Pieprz
Liść laurowy
Ziele angielskie
Żelatyna
Seler
Oliwki
Cytryna
Ogórki
Wykonanie
2 nieduże
pstrągi
2
marchewki
pietruszka
kawałek
pora
pół
cebuli
sól
pieprz
listek laurowy
3 ziarenka
ziela angielskiego
żelatyna
do dekoracjilistki
selera
oliwki
marchewka
cytryny
ogórek
Ryby
umyć, oczyścić. Przygotować gazę,
Ryby
zgiąć i obwiązać w takiej formie gazą.W garnku zagotować
wodę
, włożyć warzywa i
przyprawy
i ugotować je do miękkości.Warzywa wyjąć a do
wywaru
włożyć
ryby
. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min.
Ryby
ostrożnie wyjąć, rozwinąć z gazy i ułożyć na półmisku. Warzywami udekorować półmisek.
Wywar
przecedzić i dodać
żelatynę
według przepisu na opakowaniu.Schłodzoną
żelatyną
oblać
ryby
i schłodzić w lodówce.
Wersja wigilijna 2014
Opublikowany w
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/09/pstrag-w-galarecie.html
Przepisy powiązane
Karp w galarecie
Rosól z makaronem
Karp w galarecie
Rosół z gęsiny
Rosół z perliczki
Składniki powiązane (0)