Wykonanie


ciasto;1.5 szkl
mąki0,5 kostki
margarynyszczypta
chili w płatkachszczypta
słodkiej papryki40 g
oscypka wędzonego1
jajkonadzienie;250 g
białego serapół szkl
mleka2
jajkaszczypta suszonego
czosnku niedźwiedziegoszczypta
chili w płatkach
pieprz ziołowy staropolskidodatkowo;500 g
fasolki szparagowej80 g
bryndzytrochę
żółtego sera do posypaniaszczypta
oreganoFasolkę szparagową ugotować z dodatkiem
soli, odcedzić i wystudzić.

Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić formę, nakłuć widelcem i można wstawić do lodówki.
Ser,
mleko i
jajka wymieszać z
przyprawami i dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Piekarnik rozgrzać do temp ok 190 st . Podpiec spód ok 15 min.Na dnie ułożyć równomiernie warstwę
fasolki szparagowej, zalać masą
serową, ułożyć ponownie
fasolkę, Posypać startą na tarce
bryndzą i odrobiną
sera żółtego, posypać szczyptą
oregano i zapiec w piekarniku nagrzanym do temp 180 st przez ok 20 min, aż
ser zacznie się delikatnie rumienić.
