Wykonanie
Odkąd spróbowałam tego sposobu na smażenie
ryby, bardzo rzadko robię ją zwyczajnie w
jajku i
bułce tartej. Tak jest wygodniej i o wiele smaczniej.
Rybka dzięki zamknięciu w cieście wychodzi soczysta, a samo ciasto dodaje niesamowitego smaku. Kto nie próbował koniecznie musi nadrobić!

SKŁADNIKI: (na 4-5 porcji)0,8-1 kg płatów
rybnych mrożonych (u mnie tilapia)
sól,
pieprzCiasto:1
jajko1 szkl
mleka7 czubatych łyżek
mąki1/2 łyżeczki
solipo 1/3 łyżeczki:
czosnku granulowanego,
papryki słodkiej,
oreganopo odrobinie:
pieprzu,
papryki ostrej1.
Rybę rozmrozić, osuszyć, posolić i oprószyć
pieprzem.2. Składniki ciasta wymieszać na gładko (ja robię to trzepaczką ręczną). Ciasto musi być na prawdę gęste aby dobrze trzymało się
ryby.3.
Rybę maczać w cieście tak aby dobrze się nim pokryła. Smażyć na rumiano po ok 6-7 min z każdej strony.


Może niektórzy zauważyli, może nie, ale blog właśnie zyskał swój fanpage na facebooku. Może to jeszcze za wcześnie bo blog powstał niedawno, ale co tam:)Jeśli podobają Ci się moje przepisy - zapraszam serdecznie do polubienia:) Pozdrawiam! AniaPS. Już mam nawet jedno polubienie - dzięki Marzenko:)