ßßß
SKŁADNIKI: (na 4-5 porcji)0,8-1 kg płatów rybnych mrożonych (u mnie tilapia)sól, pieprzCiasto:1 jajko1 szkl mleka7 czubatych łyżek mąki1/2 łyżeczki solipo 1/3 łyżeczki: czosnku granulowanego, papryki słodkiej, oreganopo odrobinie: pieprzu, papryki ostrej1. Rybę rozmrozić, osuszyć, posolić i oprószyć pieprzem.2. Składniki ciasta wymieszać na gładko (ja robię to trzepaczką ręczną). Ciasto musi być na prawdę gęste aby dobrze trzymało się ryby.3. Rybę maczać w cieście tak aby dobrze się nim pokryła. Smażyć na rumiano po ok 6-7 min z każdej strony.
Może niektórzy zauważyli, może nie, ale blog właśnie zyskał swój fanpage na facebooku. Może to jeszcze za wcześnie bo blog powstał niedawno, ale co tam:)Jeśli podobają Ci się moje przepisy - zapraszam serdecznie do polubienia:) Pozdrawiam! AniaPS. Już mam nawet jedno polubienie - dzięki Marzenko:)