ßßß Cookit - przepis na Ryba smażona w cieście naleśnikowym

Ryba smażona w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Odkąd spróbowałam tego sposobu na smażenie ryby, bardzo rzadko robię ją zwyczajnie w jajku i bułce tartej. Tak jest wygodniej i o wiele smaczniej. Rybka dzięki zamknięciu w cieście wychodzi soczysta, a samo ciasto dodaje niesamowitego smaku. Kto nie próbował koniecznie musi nadrobić!
SKŁADNIKI: (na 4-5 porcji)
0,8-1 kg płatów rybnych mrożonych (u mnie tilapia)
sól, pieprz
Ciasto:
1 jajko
1 szkl mleka
7 czubatych łyżek mąki
1/2 łyżeczki soli
po 1/3 łyżeczki: czosnku granulowanego, papryki słodkiej, oregano
po odrobinie: pieprzu, papryki ostrej
1. Rybę rozmrozić, osuszyć, posolić i oprószyć pieprzem.
2. Składniki ciasta wymieszać na gładko (ja robię to trzepaczką ręczną). Ciasto musi być na prawdę gęste aby dobrze trzymało się ryby.
3. Rybę maczać w cieście tak aby dobrze się nim pokryła. Smażyć na rumiano po ok 6-7 min z każdej strony.
Może niektórzy zauważyli, może nie, ale blog właśnie zyskał swój fanpage na facebooku. Może to jeszcze za wcześnie bo blog powstał niedawno, ale co tam:)
Jeśli podobają Ci się moje przepisy - zapraszam serdecznie do polubienia:) Pozdrawiam! Ania
PS. Już mam nawet jedno polubienie - dzięki Marzenko:)
Źródło:http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/02/rybka-smazona-w-ciescie-nalesnikowym.html