ßßß
1 główka kapusty młodej2 garście suszonych jabłek1 jabłko450 g kiełbasy (dobrej)700 ml rosołusól
pieprzkminekoreganomajeraneklistek laurowyziele angielskie1 cebula2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki mąki
natka pietruszkiKapustę poszatkować niezyt drobno (ja lubię grubo) Rosół zagotować w garnku, wrzucić kapustę i mieszać aż cała się sparzy. Dodać suszone jabłka i przyprawy. Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną kiełbasę, cebulę i jabłko , dodać do bigosu. Mieszać od czasu do czasu aż kapusta będzie miękka. ok 40 min. koncentrat wymieszać z ok pół szkl wody, dodać mąkę (ja mieszam w zakręconym słoiku)Dodać do bigosu i jeszcze chwilę pogotować mieszającPosypać natką pietruszki.Opublikowane w