Wykonanie

ciasto;2 szkl
mąki2
jajka125 g
margarynyszczypta
soli1 łyżeczka
cukrunadzienie;200 g
sera białego150 ml
śmietany 18%2
jajkapół
cebulisólpieprzszczypta
chili suszonej w płatkach1
papryczka chili200 g
groszku cukrowego1 kulka
mozzarelliszczypta
oreganoGroszek ugotować w osolonym wrzątku, ok 15 min. Odcedzić, wystudzić.Ciasto zagnieść z podanych składników, formę na tartę posmarować
margaryną i wysypać
tartą bułką.Wylepić
ciastem, nakłuć widelcem. Ciasto podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 20 min.
Ser,
jajka,
śmietanę i
cebulę zmiksować blenderem doprawić do smaku
solą,
pieprzem, i
chili w płatkach. Na podpieczone ciasto wylać masę
serową i wstawić do piekarnika na ok 10 min, po tym czasie
ser się zetnie i można ułożyć strączki
groszku ,
mozzarellę , posypać drobno posiekaną
papryczką chili i
oregano. Zapiec ok 20-25 min.Ja podałam z sosem
paprykowym słodko kwaśnym.




