ßßß
Cookit - przepis na Porzeczkowe całuski
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Porzeczkowe całuski
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka
Olej słonecznikowy
Mleko
Dżem porzeczkowy
Proszek do pieczenia
Soda oczyszczona
Chili
Imbir
Cynamon
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
3
jajka
3/4 szkl
cukru
2 szkl
mąki
pół szkl
oleju słonecznikowego
pół szkl
mleka
3/4 szkl gęstego
dżemu porzeczkowego
pół łyżeczki
proszku do pieczenia
pół łyżeczki
sody
szczypta
chili
szczypta
imbru
szczypta
cynamonu
szczypta
gałki muszkatołowej
Jajka
ubić z
cukrem
, dodać
mleko
i
olej
, następnie
przyprawy
i
dżem
oraz stopniowo
mąkę
. Ciasto dokładnie ubić . Foremki posmarować tłuszczem (silikonowych nie potrzeba smarować)Napełnić foremki lub dwie keksówki . W foremkach piec 25 min w temp 180 st w keksówkach o 10 min dłużej.Ciasto można przełożyć.
Posmakuj i Ty !!.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/04/porzeczkowe-causki.html
Przepisy powiązane
Chlebek dyniowy
Muffiny piernikowe
Pulchne ciasteczka z korzenną nutą.
babeczki pomarańczowe z nutą imbiru i cynamonu
Muffiny z gruszkami i marcepanem - na drugie śniadanie
Składniki powiązane (0)