ßßß
Cookit - przepis na Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym
Składniki
Mięso mielone
Cebula
Jajko
Sól
Pieprz
Zioła
Kapusta pekińska
Koncentrat pomidorowy
Bazylia
Oregano
Czosnek
Woda
Oliwa z oliwek
Wykonanie
500 g
mięsa mielonego
pół
cebuli
1
jajko
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
kapusta pekińska
na sos2 łyżki
koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki
bazylii
pół łyżeczki
oregano
sól
pieprz
2-3 ząbki
czosnku
200 ml
wody
1 łyżka
oliwy
Z
kapusty
zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę
wody
i partiami sparzyć liście, nie gotować.
Mięso
wymieszać z
przyprawami
i
jajkiem
. Brytfankę nasmarować
oliwą
. W liście
kapusty
zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać
rzędami
.Składniki na sos wymieszać
wodą
. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 minPodać z
ziemniakami
z
wody
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/03/goabeczki-w-kapuscie-pekinskiej-z-sosem.html
Przepisy powiązane
Faszerowana
Papryka faszerowana mięsem
Lasagne- najlepsze!
Papryka Nadziewana Mięsem
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Składniki powiązane (0)