ßßß
500 g puree ziemniaczano dyniowego1 szkl mąki ziemniaczanej1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia400 g szpinaku2 ząbki czosnku1 cebulasólpieprzolej do smażeniaszczypta bazyliipół papryczki chilipół kostki sera
biała kiełbasa cienka 3 szt50 g sera fetaoreganoSkładniki na ciasto zagnieść i wykleić uprzednio nasmarowaną tłuszczem formę do tarty.Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, chwilę przysmażyć, dodać szpinak i posiekaną papryczkę dusić aż do odparowania nadmiaru płynu. przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Kiedy lekko przestygnie dodać rozkruszony ser. WymieszaćSpód tarty podpiec w temp 200 st ok 35 min. Wyjąć rozłożyć szpinak i ułożyć kiełbaskę na wierzchu. Posypać pokruszonym serem feta i oregano.Zapiekać 30 min z termoobiegiem od góry. Podać z sosem czosnkowym.
