ßßß
800 ml mleka2 szkl mąki pszennej1 szkl mąki gryczanejsól1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaolej do smażenia450g szpinaku1 cebula3 ząbki czosnku100g sera fetasólpieprzmajeranekbazyliaPRZYGOTOWANIE:Mąkę gryczaną i pszenną mieszamy. Do osobnej miski wbijamy jajko i je roztrzepujemy. Dodajemy mleko, proszek do pieczenia, sól i pieprz do smaku. Dodajemy stopniowo mąkę tak, by ciasto było gęste (podobne do gęstej śmietany).Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy rozmrożony szpinak i smażymy mieszając. Odparowujemy i przestudzamy, dodajemy pokruszony ser feta i mieszamy. Doprawiamy do smaku (sól, pieprz, majeranek, bazylia)Na małej patelni smażymy blinki. Podajemy ze szpinakiem.