ßßß
Cookit - przepis na Kulebiak mięsny w cieście francuskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kulebiak mięsny w cieście francuskim
Składniki
Ciasto francuskie
Mięso mielone
Gruszka
Kukurydza
Natka pietruszki
Cebula
Bułka tarta
Jajko
Sól
Pieprz
Tymianek
Orzechy
Wykonanie
1 op
ciast francuskiego
300 g
mięsa mielonego
2 łyżki
groszku
z puszki2 łyżki
kukurydzy
z puszki2 łyżki
natki pietruszki
1 mała
cebula
3 łyżki
bułki tartej
1
jajko
sól
pieprz
pół łyżeczki
tymianku
jajko
do posmarowania
orzechy
utłuczone do posypania
Groszek
i
kukurydzę
rozgnieść widelcem dodać
mięso
i
przyprawy
oraz drobno posiekaną
cebulę
,
bułkę tartą
,
natkę
i
jajko
, wszystko dobrze wymieszać.
Ciasto francuskie
rozłożyć na papierze do pieczenia, w poprzek rozłożyć
mięso
, nadać mu owalny kształt. Ciasto naciąć po obu stronach w paseczki i zakładać przeplatając aż całe
mięso
zostanie przykryte. Wierzch posmarować rozmąconym
jajkiem
i posypać
orzechami
.Piec w temp 200 st przez 40 min.Podawać pieczonymi ziemniaczkami i surówką z
cykorii
i
ananasa
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/01/kulebiak-miesny-w-ciescie-francuskim.html
Przepisy powiązane
Gotowanie
Kotlety mielony z jajkiem sadzonym
Mielone gryzaczki z grilla
Kotlety mięsno-ryżowe
Kotlety jęczmienne z mięsem
Składniki powiązane (0)