ßßß Cookit - przepis na Kulebiak mięsny w cieście francuskim

Kulebiak mięsny w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

1 op ciast francuskiego
300 g mięsa mielonego
2 łyżki groszku z puszki
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki natki pietruszki
1 mała cebula
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
sól
pieprz
pół łyżeczki tymianku
jajko do posmarowania
orzechy utłuczone do posypania
Groszek i kukurydzę rozgnieść widelcem dodać mięso i przyprawy oraz drobno posiekaną cebulę, bułkę tartą, natkę i jajko, wszystko dobrze wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, w poprzek rozłożyć mięso , nadać mu owalny kształt. Ciasto naciąć po obu stronach w paseczki i zakładać przeplatając aż całe mięso zostanie przykryte. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać orzechami.
Piec w temp 200 st przez 40 min.
Podawać pieczonymi ziemniaczkami i surówką z cykorii i ananasa.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/01/kulebiak-miesny-w-ciescie-francuskim.html