ßßß
1 op ciast francuskiego
300 g mięsa mielonego2 łyżki groszku z puszki2 łyżki kukurydzy z puszki2 łyżki natki pietruszki1 mała cebula3 łyżki bułki tartej1 jajkosólpieprzpół łyżeczki tymiankujajko do posmarowaniaorzechy utłuczone do posypaniaGroszek i kukurydzę rozgnieść widelcem dodać mięso i przyprawy oraz drobno posiekaną cebulę, bułkę tartą, natkę i jajko, wszystko dobrze wymieszać.Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, w poprzek rozłożyć mięso , nadać mu owalny kształt. Ciasto naciąć po obu stronach w paseczki i zakładać przeplatając aż całe mięso zostanie przykryte. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać orzechami.Piec w temp 200 st przez 40 min.Podawać pieczonymi ziemniaczkami i surówką z cykorii i ananasa.

