ßßß
na ciasto300 g mąki1 jajko1 żółtkoszczypta soliłyżeczka papryczki słodkiejszczypta suszonej chili3 łyżki wody150 g margarynynadzienie250 g sera1 jajko1 białko200 ml śmietany 18 %łyżeczka słodkiej paprykiłyżeczka bazyliłyżeczka oreganołyżeczka suszoej natki pietruszkisólpieprz2-3 pomidory50 g sera feta (posypać ziołami i skropić oliwą lub gotowy w ziołach)papryka czerwona

Ciasto zagnieść, wylepić formę do tarty i podpiec w nagrzanym piekarniku ok 20 min temp 200 stSer utrzeć z jajkami, śmietaną i przyprawami. Na podpieczoną tartę rozłożyć pomidory pokrojone w kostkę, przykryć masą serową , rozłoćyć cienko pokrojone krążki papryki i posypać serem feta.Zapiec w temp 180 st przez pół godziny.
