ßßß
5 młodych ziemniakówpół średniego kalafiora2 łyżki siekanego szczypiorkupół op serka Turek ISLOS lub inny sałatkowygarść oliwekgarść świeżej roszponki1 ząbek czosnku3 łyżki oliwyszczypta suszonych pomidorówsólpieprzZiemniaki obrać i ugotować, odcedzić i wystudzić.Kalafior podzielić na różyczki, umyć , zalać wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i wystudzić.Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać małe różyczki kalafiora , oliwki pokroić na plasterki, drobno posiekać czosnek, dodać szczypiorek i świeżą umytą roszponkę, pokrojony w kosteczkę ser.Doprawić solą, pieprzem i posypać delikatnie pomidorkami suszonymi drobno tartymi.Przed podaniem polać oliwą i wymieszać.Do sałatki podałam karkówkę z patelni.