Wykonanie
Kupiłam w Lidlu paczkę jagnięcych kotlecików - 4 malutkie sztuki. Zrobiłam je w sposób najprostszy z możliwych, czyli na grillowej patelni. Kotleciki wyszły bardzo dobre, jedyne zastrzeżenie to fakt, że dużą część stanowił tłuszcz, który niestety nie do końca przy takiej obróbce się wytapia. Tak więc
jagnięcina z kością tym sposobem tak, ale jednak bardzo trzeba uważać na jakość kupowanego
mięsa. A bywały w naszym domu inne kotlety, więc wiem, że można.
składnik i (na 2 porcje)2 ząbki
czosnku, posiekane2 gałązki
rozmarynu, oberwane i posiekane igiełki
oliwa z oliweksól,
pieprzprzygotowanieKotleciki umyć i osuszyć. W miseczce rozmieszać
czosnek,
sól,
pieprz,
rozmaryn, dodać
oliwę i otoczyć w tej mieszance
mięso. Zawinąć miskę z
mięsem w folię i wstawić do lodówki, przynajmniej na godzinę. Mocno rozgrzać patelnię grillową. Smażyć kotleciki po ok 4 min z każdej strony (zależny od grubości
mięsa)Podawać z pieczonymi
ziemniakami (np z tego przepisu) i
sałatą . Smacznego!