Wykonanie
środa, 23 Listopad 2011, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »Składniki:800 g małych
ziemniaków10 ząbków
czosnku1 łyżeczka suszonego
rozmarynułyżeczka świeżo zmielonego
pieprzułyżeczka
soli6 łyżek
oliwy lub
olejuZiemniaki wyszorować, nie obierać.
Czosnek umyć, pozostawiając poszczególne ząbki w łupinkach.Naczynie żaroodporne posmarować
oliwą, oprószyć
solą i
pieprzem. Włożyć
ziemniaki, posypać resztą przypraw i skropić pozostałą
oliwą. Piec około 1-1,5 godziny (zależy od wielkości
ziemniaków) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, często obracając. Pod koniec posypać
rozmarynem.Podawać z
kefirem,
maślanką lub
kiełbaską z grilla.