ßßß
Składniki na 2 duże porcje:0,5 kg młodych ziemniaków100 g suszonych pomidorków w oliwie2 ogórki małosolne1/2 ugotowanego kalafiora1/2 pęczka szczypiorkupieprzoliwa z oliwekczerwony ocet winny1. Ugotować kalafiora i ziemniaki, pamiętając o tym, żeby nie rozpadały się po ugotowaniu. Sugeruję 15 minut na ziemniaki i 8 minut na kalafiora.2. Pokroić drobno ogórki małosolne i pomidorki suszone.3. Ostudzone ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć z nich warstwę na talerzach.4. Kalafior podzielić na małe różyczki. Posypać nimi ziemniaki.5. Następnie usypać warstwę z ogórków i pomidorów suszonych.6. Całość posypać drobno posiekanym szczypiorkiem, posypać obficie pieprzem, skropić oliwą i octem winnym.
Przepis zgłaszam do akcji: