Wykonanie
Nie jestem wielką fanką
serów, choć pleśniowe i
mozzarellę uwielbiam przecież.
Kozi ser posmakował mi ten twardy, ale gdy spróbowałam pleśniowego to uwierzcie że się zakochałam. Co prawda jest dość wyrazisty w smaku i czasami dominuje w potrawach, ale przy sałatkach sprawdzi się idealnie. Dzisiaj taka szybka propozycja z
roszponką i
rzodkiewką plus delikatny
miodowy dressing.Brzmi smacznie, prawda?
Smacznego!Składniki :* spora garść
roszponki bądź innej ulubionej
sałaty* kilka
rzodkiewek* 2
pomidory* kilkanaście czarnych
oliwek* 200g
sera koziego u mnie miękki, pleśniowyDressing :* 100ml
oliwy z oliwek* łyżka
miodu* łyżka
soku z cytryny*
sól,
pieprz świeżo mielony
Przygotowanie :
Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu,
pomidory pokroić w kostkę,
rzodkiewki w talarki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, ułożyć kawałki
sera. W słoiczku zmieszać składniki dressingu. Polać nim
sałatkę. Podawać od razu. Najlepiej smakuje z chrupiącym tostem.