Wykonanie
Czuć wiosnę! Zdecydowanie. Od razu odechciewa mi się rozgrzewających eintopfów i zup- kremów. Od kilku dni jem głównie różne
sałaty i lekkie dania.W ruch poszła także patelnia grillowa.A na
stole zagościła moja ukochana
cukinia. Ostatnio zrobiłam klasyczną faszerowaną.Lista zakupów dla 2 osób:2
cukinie2 ząbki
czosnku8 kapeluszy
suszonych pomidorów z zalewy4 łyżki tartego
żółtego serapieprz,
sólszczypiorekCukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć (nie za głęboko) posolić i postawić do góry nogami na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar
wody.
Suszone pomidory posiekać z tym, co wydrążyliśmy, dodać wyciśnięty
czosnek. Wymieszać. Posypać
żółtym serem.Zapiec w piekarniku ok. 20 min. w 190 st.Przed podaniem posypać świeżo mielonym
pieprzem i posypać
szczypiorkiem.
Smacznego życzy
oliwek :)