ßßß
Cookit - przepis na Lasagne z cukinią - LCHF
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Lasagne z cukinią - LCHF
Składniki
Mięso mielone
Masło
Kokos
Koncentrat pomidorowy
Woda
Suszone pomidory
Czosnek
Sól
Pieprz
Cukinia
Oliwa z oliwek
Żółty ser
Oliwki
Wykonanie
Dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą
makaronu
. Lasagne jest bardzo sycąca, choć nie wygląda. Zachęcam do przyrządzenia. Przepis autorstwa Klary Desser.
Składniki: (4 porcje)500g
mięsa mielonego
masło
albo tłuszcz
kokosowy
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
100 ml
wody
5-6
suszonych pomidorów
2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
1 duża
cukinia
albo 2 mniejsze3 łyżki
oliwy z oliwek
100g
sera żółtego
1 mały słoik czarnych
oliwek
( ja pominęłam)Sposób przygotowania:Włącz piekarnik na 200 ° C. Usmaż
mięso
na
maśle
lub tłuszczu
kokosowym
. Dodaj
koncentrat pomidorowy
,
wodę
i pokrojone
suszone pomidory
. Dodaj wyciśnięty
czosnek
lub pokrojony oraz
przyprawy
. Pokrój
cukinię
w małe plasterki. Wlej
oliwę
do formy i połóż warstwę
cukinii
na to
mięso
, znów
cukinię
i
mięso
. (
mięso
ma być ostatnią warstwą). Posyp
żółtym serem
. Piecz ok 20 minut. Serwuj z
oliwkami
i świeżymi
przyprawami
. Gotowe!
Źródło:
http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/01/lasagne-z-cukinia-lchf.html
Przepisy powiązane
Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
Składniki powiązane (0)