ßßß
Cookit - przepis na Miętus z pieczarkami w liściu kapusty
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Miętus z pieczarkami w liściu kapusty
Składniki
Miętus
Pieczarki
Cebula
Imbir
Oregano
Majeranek
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Kapusta pekińska
Bulion
Tymianek
Natka pietruszki
Wykonanie
2 filety
miętusa
3
pieczarki
1 mała
cebulka
szczypta
imbiru
łyżeczka posiekanego
imbiru
z korzeniaszczypta
oregano
szczypta
majeranku
szczypta
słodkiej papryki
sól
pieprz
6 liści
kapusty pekińskiej
tłuszcz do smażenia1/3 szkl
bulionu
świeży
tymianek
natka pietruszki
Filety pokroić w kostkę niezbyt drobną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojone w plasterki
pieczarki
i posiekaną
cebulę
, podsmażyć lekko i dodać
rybę
. Posypać
przyprawami
, świeżym
tymiankiem
i
imbirem
, smażyć ok 5 min. Zdjąć z ognia.Liście
kapusty
sparzyć wrzątkiem, ułożyć w dwa wachlarze, nałożyć nadzienie i zawinąć ostrożnie. W małym garnuszku nastawić
bulion
i ułożyć delikatnie
rybę
zawiniętą w liście.Dusić ok 10 min. Podawać od razu, na gorąco z
pieczywem
. Polać chińskim słodkim sosem.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/11/mietus-z-pieczarkami-w-lisciu-kapusty.html
Przepisy powiązane
Żeberka duszone z risotto
Golonka w winie z pieczarkami
Gulasz z wątróbki
schab z pieczarkami i cebulką
Szybka pieczarkowa na rosole
Składniki powiązane (0)