ßßß Cookit - przepis na schab z pieczarkami i cebulką

schab z pieczarkami i cebulką

nazwa

Wykonanie

smaczne i pożywne danie naprędce :)
0,5 kg schabu
30 dag pieczarek
2 duże cebule
sól, pieprz, słodka i ostra papryka
2 szczypty majeranku i 2 szczypty tymianku
Schab pokroić w paseczki, podsmażyć (około 10 minut) z przyprawami (oprócz ziół) na oleju, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w plastry cebulkę, podsmażyć do zeszklenia cebuli, podlać wodą, by przykryła mięsko, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania doprawić, jeśli jest potrzeba i dodać majeranek i tymianek.
Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć z odrobiną soli na niewielkiej ilości oleju (na osobnej patelni).
Na talerze wyłożyć schabik z cebulką, posypać pieczarkami. Podawać np z ryżem lub tak jak u mnie z gotowanymi na parze warzywami.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/08/schab-z-pieczarkami-i-cebulka.html