ßßß


mięso mielone ok 500 gpół łyżeczki czerwonej słodkiej paprykiszczypta gałki muszkatołowejpół łyżeczki imbiru mielonegoszczypta cynamonuszczypta majerankusólpieprz1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią1 jajko2 łyżki bułki tartejdo panierowania3 łyżki bułki tartejszczypta suszonych pomidorówszczypta papryki słodkiejszczypta bazyliiWszystkie składniki na szaszłyczki wymieszać i wyrobić ręką masę mięsną.Bułkę tarta do panierowania wymieszać z przyprawami.Nabierać niewielkie porcje takie jak na małe kotlety i formować wałeczek,Wzdłuż włożyć patyczek i uformować boki w kształcie prostopadłościanu .Panierować w panierce i piec na rozgrzanym grillu.Moje szaszłyczki podałam z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej, z papryką, cebulą i czerwoną fasolą. przyprawiłam odrobiną soli, cukru, szczyptą czubricy zielonej i oliwą.