ßßß Cookit - przepis na Mini szaszłyczki na patyczku

Mini szaszłyczki na patyczku

nazwa

Wykonanie

mięso mielone ok 500 g
pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
szczypta gałki muszkatołowej
pół łyżeczki imbiru mielonego
szczypta cynamonu
szczypta majeranku
sól
pieprz
1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
do panierowania
3 łyżki bułki tartej
szczypta suszonych pomidorów
szczypta papryki słodkiej
szczypta bazylii
Wszystkie składniki na szaszłyczki wymieszać i wyrobić ręką masę mięsną.
Bułkę tarta do panierowania wymieszać z przyprawami.
Nabierać niewielkie porcje takie jak na małe kotlety i formować wałeczek,
Wzdłuż włożyć patyczek i uformować boki w kształcie prostopadłościanu .
Panierować w panierce i piec na rozgrzanym grillu.
Moje szaszłyczki podałam z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej, z papryką, cebulą i czerwoną fasolą. przyprawiłam odrobiną soli, cukru, szczyptą czubricy zielonej i oliwą.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/02/mini-szaszyczki-na-patyczku.html