Pomarańczowo w mojej kuchni dalej :) ojjj korzystam w pełni z dyniowego sezonu i raczę moją rodzinkę dyniowymi przysmakami :) Dzisiaj kotleciki z dyni. Obłędne w smaku!Składniki:- około 1 kg obranej dyni (u mnie hokkaido)- jajko- 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia- czosnek (2 ząbki)- sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa, papryka słodka i ostra- świeża kolendraDynię pokroić na mniejsze kawałeczki i upiec w piekarniku (polać lekko oliwą). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20-25 minut.Dynię przecisnąć przez praskę, dodać jajko, bułkę i przyprawy i formować kotleciki.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po około 3 minut z każdej strony.SMACZNEGO!!!